Band

‘’Het enige goede in Amsterdam, is de trein naar Eindhoven’, zo sprak een cabaretier uit de Brabantse lichtstad in 1994. Ook heel goed zijn de bandjes uit Eindhoven, die zelf als een trein gaan. Het ultieme voorbeeld hiervan draagt de naam ‘lost/ctrl’.’ Aldus 3voor12/Tilburg. lost/ctrl ontstond in september 2014 en valt op door hun zelfbedachte genre NU-WAVE; een stroming die zich volgens de band het best laat omschrijven als “een flinke dosis dansbare depressie”.

In de afgelopen twee jaar speelde lost/ctrl ruim 60 keer (waaronder shows in De Effenaar, Klokgebouw, Mezz Breda), was te horen op 3FM, haalde middels crowdfunding voldoende op voor de totstandkoming van hun debuut EP en brachten deze uit in een uitverkocht PopEi. Voor deze EP werkten de heren samen met producer Huub Reijnders in de befaamde Mailmen en Wisseloord studio’s. “Gebalanceerd en fris, maar toch het geluid van een band met ervaring en skills. Groots waar het van meerwaarde is en compact wanneer dat genoeg is”, aldus Eindhoven Rockcity.

In het najaar van 2016 werd lost/ctrl geselecteerd voor het talentontwikkelingsproject Proud of the South en trokken de heren zich in een hernieuwde formatie terug om aan nieuw materiaal te werken. Voor 2017 heeft de band twee hagelnieuwe singles op stapel liggen en gaat de band weer op volle oorlogssterkte de hort op dus hou ze in de gaten!